Mapa del dia: Densitat de població hbt/km2 a 31/12/2009

font: Población de España, datos y mapas, Autor: Francisco Ruiz, http://alarcos.esi.uclm.es/per/fruiz/pobesp/map/espania.htm

Mapa del dia: Big Mac Index

Aquest índex es basa en comparar el preu d'una hamburguesa en un establiment MacDonals als diferents països. Fent el canvi oficial al dolar dedueix si les diferents divises estan infravalorades o sobrevalorades. Es una bona guia per aquells que encara no tingueu decidit a on fer vacances.

Mapa del dia: Japó des de Siberia

Autor: Richard Edes Harrison. Es genera la sensació 3d a partir de la bona utilització del color

Mapa del dia: Com la segona guerra mundial va canviar la cartografia

Més nord-americans van entrar en contacte amb els mapes durant la Segona Guerra Mundial que en qualsevol moment anterior de la història nord-americana. Des de les insercions elaborades i innovadores al  Nacional Geographic  a les imatges esquemàtiques i tàctiques als diaris, els mapes estaven per tot arreu. L'1 de setembre de 1939, els nazis van envair Polònia, i  al final del dia, un mapa d'Europa no es podia comprar enlloc als Estats Units. De fet, Rand McNally va anunciar la venda de més mapes i atles dels teatres europeus en les dues primeres setmanes de setembre que en tots els anys des de l'armistici de 1918. Dos anys més tard, l'atac a Pearl Harbor novament va provocar una demanda de mapes ".

Mapa del dia: La Xina segons els xinesos

Font: globalnation.inquirer.net - July 6, 1:52 PM
China has published a new map of the entire country including the islands in the South China Sea (West Philippine Sea) in order to "better show" its territorial claim over the region.
O com la Xina està intentant validar mitjançant la cartografia  les seves reivindicacions territorials: Si està en un mapa qui ho pot discutir?. La força dels mapes! Els filipins han posat el crit al cel!

Mapa del dia: Mapa geològic de Catalunya 1:50.000

Eina interactiva: es tracta d'una eina web que informa dels epígrafs i de les descripcions dels elements geològics de forma interactiva: només cal desplaçar el punter sobre l'element a consultar. Aquesta eina la podeu trobar al Betaportal de l'ICGC: 
http://betaportal.icgc.cat/visor/client_utfgrid_geo.html 

Mapa del dia: Llengües parlades a Polonia entre les dues guerres

En el període entre-guerres les minories constituïen el 31% de la població. Ucraïnesos, Bielorussos i Ruthenios es situaven a l'est. Els Alemanys a l'oest i el Lituans al nord. Hi havia una gran població de jueus, només a Varsòvia n'hi havia 300.000, la segona població jueva més gran del mon només superada per  Nova York. La segona llengua més parlada era l'Ucraïnès amb 3,5 milions i després el Yiddis amb 2,5 milions.

Mapa del dia: Combat naval entre França i Anglaterra davant de Menorca el maig de 1756


Mapa del dia: Moviments rusos durant la guerra dels set anys 1754-1763, probablement la primera guerra mundial

La dita per Anglaterra guerra dels set anys va enfrontar a Anglaterra + Prusia + Portugal  amb França + Austria + Suècia + Sajonia + Espanya pel control del comerç i les colònies. Russia va fer costat a Austria inicialment però va canviar de bandol i va fer les paus amb Prúsia. Aquesta guerra la va guanyar Anglaterra i es el motiu principal de que el mon avui parli Anglès. França va perdre les colònies americanes i va deixar de ser una potència colonial fins l'entrada a Algèria.

Mapa del dia. On es poden fer nous gratacels a NY

Aquest projecte pretén evitar la sorpresa que s'emporten els habitants de NY cada cop que s'aixeca un nou gratacels, que es veu que es molt freqüent.