15 Fòrum TIG SIG 2016





El Fòrum TIGSIG 2016 d'enguany, tindrà lloc el proper 10 de Novembre de 2016, des de dos quarts de deu del matí fins a les sis de la tarda, a la sala MWC de l’edifici Telefònica de la Plaça Catalunya, a Barcelona.

El tema principal que proposem per aquesta nova edició, és “el SIG al núvol”. Aquest lema, ha de servir per exposar i presentar aplicacions i productes basats en la tecnologia del cloud computing. Volem saber que ens aporta aquesta tecnologia, en el món de la informació geoespaial.

Per aquest motiu, hem convidat al Sr. Jaume Miranda, director ICGC, perquè inauguri aquesta nova edició del 15è Fòrum TIG SIG, i el primer bloc de ponències.

A continuació, dins aquest mateix bloc de ponències plenàries, comptarem amb la participació d'en Toni Pérez de la UOC, que ens parlarà sobre l'estreta relació existent entre el cloud computing i la geoinformació. Per acabar, hem proposat una taula rodona moderada per la Irene Compte, amb el títol «Pros i contres del Cloud», que comptarà amb la participació del Dr. Xavier Pons (Miramon), un representat de l'empresa Carto, un representant de l'empresa ESRI i un representant de l'empresa HEXAGON, tots ells coneixedors sobre les tecnologies cloud en l'àmbit geoespacial.

En el segon bloc de ponències, Telefònica exposarà els seus productes «geo» al núvo,l i tancarem el matí amb una nova taula rodona, moderada pel Sr. Lluís Sanz (Ajuntament de Barcelona), sota el títol «GIS cloud a l’administració», que comptarà amb representants de diverses administracions.

A la tarda, volem proposar-vos realitzar la segona edició de la sessió «BITS de SIG», format de presentacions breus que ja vam utilitzar en la passada edició del Fòrum. La primera experiència va ser un èxit, i en podeu veure les presentacions al canal ACTIG de YouTube. Es tracta, de dur a terme una ronda de breus presentacions d'una durada màxima de 5 minuts i 20 diapositives. Aquesta sessió està oberta a tothom qui vulgui exposar les darreres novetats i treballs en el camp de la geoinformació, en els quals està treballant. Aquestes presentacions, seran enregistrades en vídeo i penjades posteriorment, en el canal ACTIG de YouTube.