- Athina Trakas de l'Open Geospatial Consortium, que va fer una introducció del que és l'ILAF (Iberian and Latin-American Forum del OGC).
- Dr. Luís Bermudez, que va explicar els darrers conceptes aplicats a les Smart Cities, i el cas de la ciutat de Singapore.
- Clemens Portele, que va fer una interessant comparativa del format JSON vs XML, i va presentar l'estat actual d'evolució del JSON dins dels estàndards OGC.
- Víctor Pascual, que va presentar Instamaps amb JSON i va explicar conceptes com GeoJSON i TopoJSON en el marc d'Instamaps.
- Gonzalo López i Pablo Martínez, que van explicar la seva experiència en la creació de la IDE Rioja.
- Dolors Barrot, que va explicar els progressos en la implementació de l'estàndard de metadades OGC-CSW 2.0.2 en dades i serveis.
- Ted Habermann - HDF - Director de la unitat "Earth Sciences" amb el nou estàndard de metadades: ISO1995-1. Va explicar que es creen els esquemes XML a partir de models UML, mitjançant un software creat per l'OGC.
- Ana García Vicuña, que seguint amb la IDE Rioja, va explicar l'aplicació del format Geopackage (GPKG) a la BTA (Base Topográfica Armonizada) 1:5000 i 1:10000 i la seva transformació via FME, que només té implementat l'esquema bàsic de Geopackage. També va comentar quins software estan preparats per llegir-lo, com per exemple, QGIS.
- Marie-Francoise Voidrot Fernández, de MeteoFrance i CoDirectora de la unitat MetOcean de l'OGC, que va explicar els estàndards aplicats a la meteorologia, conceptes com Global Telecommunication System (GTS) xarxa punt a punt de tipus push i l'arquitectura funcional Open WIS.
- Antonio Moya del grup INCLAM, que va explicar les seves experiències dels estàndard OGC aplicats al sector de l'aigua:Open SL, WPS, SPS, CTS, SensorML, WCS, SOS, WFS, WMS, WMST, així com per a dades de sèries temporals:WaterML2, que és un model estàndard per hidrologia, observacions i mesures d'OGC.
- Gabriel Anzaldi, de BDigital que va explicar WatERP, un pilot de Interoperabilitat que s'està portant a terme a l'ACA com a "testbed" (cas d'estudi) del projecte de l'FP7 per la gestió dels embassaments.Es va crear una plataforma comuna d'intercanvi per integrar els nous serveis a partir dels estàndard OGC, en concret WPS (part d'anotacions semàntiques). Va comentar la necessitat de crear subesquemes de WaterML per la ineficiència de tanta informació del WaterML.
La moderació va córrer a càrrec d'en Joan Masó, del CREAF i membre actiu de l'ILAF.
Així mateix, a mitja jornada, els membres de l'ILAF van aprofitar l'avinentesa per retre un sincer homenatge a la persona d'en Jordi Guimet, en agraïment a tota la seva dilatada trajectòria professional, i fer-li així, un agraïment públic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada