8es Jornades de SIG Lliure de Girona



 
Els propers dies 26, 27 i 28 de Març, tindrà lloc a Girona, la vuitena edició de les Jornades de SIG Lliure de Girona.

Les Jornades de SIG Lliure, una iniciativa del Servei de SIG i Teledetecció de la Universitat de Girona, estan dedicades a l'ecosistema de les tecnologies i les solucions geoespacials lliures.

Així doncs, les Jornades son un punt de trobada per a professionals del sector geoespacial, investigadors universitaris i acadèmics, estudiants, personal tècnic i de direcció d'ajuntaments, consells comarcals i del món de l'administració pública en general,.. que tinguin interès en tot allò que guarda relació amb l'ús, gestió i anàlisis de les dades espacials, els sistemes d'informació geogràfica, ... sempre des de la perspectiva de les tecnologies lliures.

A grans trets, els objectius de les Jornades són:

  • Compartir i intercanviar experiències de casos pràctics que aportin solucions reals
  • Mostrar les darreres novetats i noves tendències en solucions geoespacials lliures
  • Generar sinergies entre usuaris, programadors, desenvolupadors i un llarg etcètera - tant del món empresarial, de la universitat, com de l'administració pública
  • Facilitar l'espai on plantejar nous horitzons i crear oportunitats en el sector de les tecnologies lliures
  • Aprofundir en reflexions i debats que s'ajustin al context actual



Enguany, dins del programa de ponències plenàries de les Jornades es comptarà amb la presència de l'Alberto Abella (Soci Director d'operacions a Rooter), Chris R. Albon (Director de Projectes de Dades a Ushahidi), Carles Fernández Prades (Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya - CTTC), John Abbott (Head of Access a l'Ordnance Survey) i Jordi Portell (Institut d'Estudis Espacials de Catalunya - IEEC).

Així mateix, la tarda del dijous 28, i en format de programa obert i gratuït, a partir de les 18h tindrà lloc la presentació i l'entrega del premi a l'App guanyadora de la primera edició del concurs OpenApps4GEO.

Acte seguit, tindrà lloc una taula de debat, organitzada pel Col·legi de Geògrafs que girarà a l'entorn de les Dades Obertes, i que comptarà amb la presència d'en Ferran Farriol (Consorci AOC), Jesús Romero (Ajuntament de Terrassa), Jordi Guimet (Centre de Suport a la IDEC -ICGC-) i Marc Garriga (desideDatum Data Company).

Tota aquesta informació i molta més, es pot consultar al lloc web de les Jornades de SIG Lliure:  http://www.sigte.udg.edu/jornadassiglibre/

>>Inscripcions obertes fins el 19 de Març de 2014!
 
Part de l'essència de les jornades, es pot resumir en el següent vídeo: