Irene Compte exposa al XIV Fòrum TIG/SIG

Irene Compte té més de 20 anys d'experiència com a directiva en organitzacions dins el sector de les TIC. Ha treballat tant al sector públic com al privat, i sempre amb un abast internacional en qualsevol dels projectes on s'implica.

Formada com a Geògrafa i Urbanista a universitats espanyoles i holandeses, ha dedicat quinze anys al món dels Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG) aplicats a la gestió urbana i territorial. Com a Directora del Servei de SIG i Teledetecció de la Universitat de Girona, va liderar la creació del programa de Màster UNIGIS, un dels primers programes formatius a distància oferts en llengua castellana a tot el món, que encara avui és un referent pels professionals del SIG arreu.

Els darrers sis anys, Irene ha estat la Directora Adjunta d'Urbiotica, una start-up tecnològica amb seu a Barcelona. La seva funció dins de l'equip directiu abastava el finançament, les vendes i la comunicació. L'empresa és actualment un referent internacional als mercats de les Smart Cities i la Internet de les Coses, oferint solucions smart en l'àmbit de la mobilitat, el control ambiental i la gestió de residus.

Irene treballa regularment com a experta independent per la Comissió Europea, especialment en els àmbits de TIC i Societat. La seva expertesa s'ha desenvolupat no només com a avaluadora de propostes, sinó també com a auditora de projectes ja finançats. També ha participat com a experta en l'avaluació global del programa FI-PPP de la Comissió Europea.

Recentment, la Irene ha iniciat una nova etapa com a consultora independent. Ara el seu principal interès professional se centra en la hibridació de tecnologia, innovació urbana i ciutadania per desenvolupar un urbanisme més sostenible.